[O1] Dziwne dzwięki.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mkjd
    Classic
    • 2010
    • 5

[O1] Dziwne dzwięki.

Klima jest jak najbardziej potrzebna przez cały rok. Komfort jazdy z kilmą jest nieporównywalnie wyższy od podróży autem bez klimy. Niekoniecznie trzeba wybierać się do cieplejszych krajów. Super przydatna podczas parnych i dusznych dni lub po spędzeniu połowy dnia w markecie i bieganiu za żoną z zakupami ops: Natomiast jeśli chodzi o różnicę w climatronicu pomiędzy AUTO a ECON polega ona na tym, że przy
    ECON nie załącza się sprężarka i nie można osiągnąć temperatury w aucie niższej od temperatury otoczenia.
  • simonlukas
    Drive
    • 2009
    • 44

[O1] Dziwne dzwięki.

Szukałem na forum i nie znalazłem podobnego problemu.

Otóż: jakiś czas temu miałem taką dziwną historię z moją OC 1. Jak wyłączałem auto, po jakichś 20 sekundach zaczynał się taki bardzo nieprzyjemny, przerywany dźwięk, coś jakby "pikało" z okolic licznika. Odpalając auto wszystko cichło. Osłabiało mi to akumulator. Nie mam pojęcia czy może mieć to związek z uszkodzoną syreną alarmu. Po zdemontowaniu syreny problem nie znikł. Dopiero gdy dzień później przejechałem trasę ok 500 km problem znikł i do dziś dnia wszystko działa ok. To było ok 2 tygodnie temu.

Czy ktoś z was spotkał się wcześniej z czymś takim? Pytam, bo może mi się to ponowić, a profilaktycznie wolałbym temu zapobiec. Na wszelki wypadek mogę wyciągnąć bezpiecznik numer 5 i przestaje pikać. Ale to rozwiązanie chwilowe.

Zapomniałem dodać, że licznik miałem wymieniony przy około 135 tyś. Padł kompletnie.

Komentarz

• kropeck
      RS
      • 2009
      • 2319
      • Octavia II (1Z3)
      • BLF 1.6 FSI 115 KM

Podpinałeś się pod VCDS'a?? Proponuję sprawdzenie auta komputerem - być może tam jest jakiś błąd.
      Pozdrawiam,
      Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

Pracuję...